PUT PUTUJEM, A U RAZREDU SAM

10 virtualnih izleta za istraživanje svijeta

ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

Istražujte svijet, prošećite slavnim gradovima i nezaboravnim pejzažima bez izlaska iz učionice.

10 virtualnih izleta za istraživanje svijeta

Prošećite ruševinama Pompeja ili pogledajte kako je na vrhu Eiffelovog tornja. Kud god pošli, nemojte zaboraviti uživati u pogledu.

360 CITIES.NET

Odaberite grad, bilo koji grad – i posjetite ga! Ova web stranica sadrži veliku bazu podataka velikih i malih gradova diljem svijeta koje možete pogledati u 360 stupnjeva. Najbolje je što dobivate najbolji pogled jer je većina fotografija snimljena s visokih točaka diljem grada, što vam omogućuje da vidite kako se cijeli grad prostire oko vas.

POLARHUSKY

Posjetite ovu web stranicu da biste dobili uvid u hladan i uzbudljiv svijet saonica koje vuku psi. Možete istražiti i naučiti više o nizu različitih izleta u raznim dijelovima svijeta. Koristite ovo kao poticaj da biste raspravljali o klimi, zemljopisu i više.

AIRPANO

Koristite slike od 360 stupnjeva da biste odveli učenike na virtualne izlete u mjesta poput Turske, Norveške i Rusije. Učinite to iskustvo još uzbudljivijim videoisječcima koji također pružaju pogled od 360 stupnjeva, a učenici tako mogu iskusiti polarna svjetla na Islandu ili medvjede koji se kupaju u vodama rijeke Kambalnaye.

JASON LEARNING

Još jedan način za istraživanje svijeta jest vidjeti mnoge načine na koje ljudi mijenjaju svijet. Jason Learning povezuje vašu učionicu s inspirativnim STEM profesionalcima. Prema poruci s te web stranice, „naši uzori stavljaju ljudsko lice na STEM karijere i pokazuju kako se STEM osnove o kojima učenici uče na satu primjenjuju u pravim situacijama.“

AROUNDER

Koristite ovu web stranicu da biste istražili popularne lokacije i turistička odredišta diljem svijeta te u svemiru. Učenici mogu uživati u pogledu na Mjesec ili Mars od 360 stupnjeva ili skoknuti do Uskrsnih otoka ili Pariza.

VIEWAT.ORG

Ovo je još jedna panoramska web stranica koja vam omogućuje pristup od 360 stupnjeva u muzeje, prirodu... Popričajte s učenicima o tome što bi napravili kada bi se našli na nekom od tih mjesta.

FILLSCREEN360

Omogućite svojim učenicima da dožive neke od nevjerojatnih lokacija diljem svijeta. Izaberite lokaciju, od Hong Konga do vrha Mount Everesta, a vaši učenici mogu napisati nešto inspirirani onim što su vidjeli. Raspravljajte o tome kako bi bilo biti na nekom mjestu, pomirisati zrak i osjetiti povjetarac.

RUŠEVINE POMPEJA UZ GOOGLEMAPS 

Google Maps može vas i vaše učenike odvesti bilo gdje u svijetu, uključujući povratak kroz vrijeme. Prošećite ruševinama Pompeja u jednom sunčanom danu i učinite svoju lekciju o Rimu uzbudljivijom.

LOUVRE

Rijetki su učenici koji će ikad moći posjetiti Louvre. Omogućite im zato obilazak jednog od najpoznatijih muzeja u svijetu putem virtualnog obilaska dostupnog na Louvreovoj web stranici. Izaberite neku od triju različitih izložbi.

ALLGEAU-CAM.DE

Pružite svojim učenicima uvid u Njemačku uz pomoć ove odlične webcam stranice. Kamere su postavljene diljem zemlje, što vama i vašim učenicima omogućuje da u bilo koje doba dana upoznate zemljopis, arhitekturu i više.

.......................

NAPOMENA:

  • Blog Learn2Earn je društvena platforma koja spaja edukatore, učenike i obitelji te dijeli informacije o edukacijskim temama s posebnim fokusom na upotrebu tehnologije u učionicama.
  • Izvor: whooosreading.org

 

 

Vezani članci
Školski portal: Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

… Marka ODAKA i Franje TAKAČA s ministrima obrazovanja, znanosti,…

Školski portal: Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta hoda od naše škole.…

Školski portal: Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena, energije i strpljenja za…

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta…

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena,…

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Vi znate kako upravljati ponašanjem, kako…

Postanak Zemljine atmosfere

Postanak Zemljine atmosfere

U svemiru ima najviše vodika i…