Najčešća pitanja i odgovori

 • Školski portal namijenjen je učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima. Registracija je neophodna kako biste mogli pristupiti korisnim materijalima. Klikom na izbornik Novi korisnici (Registrirajte se) bit ćete preusmjereni na stranicu za registraciju. Pri upisivanju korisničkih podataka u polju „Odaberite vrstu korisnika” označite „Učitelji i nastavnici”.

  Kliknite na „Registrirajte se”. Na vaš e-mail stići će vam Potvrda o registraciji. Da biste završili postupak registracije, kliknite na link iz e-maila. Unesite kôd za registraciju koji ste dobili od Školske naklade. U korisničkom profilu odaberite predmet(e) i razred(e), unesite ostale podatke i kliknite na „Spremi”.
 • Prijava možda nije uspjela jer ste pogriješili ispisujući velika i mala slova ili je tipkovnica računala namještena na engleski jezik.
 • Kontaktirajte Školsku nakladu (putem e-maila: info@skolskiportal.ba) koja će u informatički sustav unijeti točne podatke o predmetu i razredu koje predajete. Nakon toga sustav će automatski u roku od najviše 24 sata ažurirati priručnike koje ćete nakon toga moći preuzeti.
 • Moguće je da Vam antivirusni program ili postavke vatrozida (firewall) blokiraju preuzimanje ili snimanje publikacija putem interneta. Također, u postavkama na računalu može biti onemogućeno snimanje na USB stick. Zbog navedenih problema kontaktirajte osobu zaduženu za održavanje računala.
 • Da, prilikom preuzimanja publikacije računalo mora biti priključeno na internet. Nakon preuzimanja publikaciju možete neprestano koristiti bez internetske veze. Ipak, preporučljivo je svakih 15-ak dana spojiti se na internet kako bi aplikacija provjerila postoje li ažuriranja preuzetih publikacija. Nemojte propustiti dodatne materijale koji će Vam olakšati pripremu za nastavu, a koji će biti dostupni putem ažuriranja tijekom cijele školske godine.
 • Djelomično mogu. Na Vaše računalo možete snimiti materijale vezane uz priručnik za nastavnike (planove, pripreme, PPT prezentacije...) Sam digitalni udžbenik, ili njegove dijelove, ne možete kopirati na računalo jer su zaštićeni.
 • Dužina preuzimanja ovisi o brzini Vaše internetske veze. Preuzimanje možete prekinuti i ponovo pokrenuti kasnije ili na drugom računalu s bržom internet vezom.
 • Publikaciju možete ukloniti u korisničkom izborniku (tipka u gornjem desnom dijelu Vaše police ), odabirom tipke "Ukloni"
 • Pripreme možete pronaći u glavnom izborniku (tipka u gornjem lijevom dijelu e-priručnika odabirom tipke "Priručnik"
Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta…

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena,…

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Vi znate kako upravljati ponašanjem, kako…

Postanak Zemljine atmosfere

Postanak Zemljine atmosfere

U svemiru ima najviše vodika i…