Mediteranski festival knjige u Splitu

petak, 12. svibnja 2017.

Školska naklada d.o.o. Mostar: Predstavljeni digitalni udžbenici

Prvi Mediteranski festival knjige otvorio je svoja vrata u Splitu za sve zaljubljenike u pisanu riječ.

Knjige ostaju u sjećanju, vode nas tamo gdje nikada nismo bili, pričaju nam razne priče i iskustva, te nas intelektualno obogaćuju. Uz njih je lakše kročiti životom.

Splitski Festival ponudio je naslove iz svih oblasti i za svakoga. Desetine tisuća novih i starih knjiga, raznolikih boja i oblika, stotine autora i posjetitelja, petodnevni je Festival učinio središtem Jadrana.

U vrijeme kada ljudi sve manje pažnju posvećuju knjizi, odlučili smo knjige donijeti njima. Pravi ljubitelji literature žele svoje omiljeno štivo čitati držeći ga u ruci, a ne putem interneta. Zbog njih smo ovdje, kao i zbog ukazivanja na važnost čitanja“, kazali su iz organizacije.

Na prvom Mediteranskom festivalu knjige, pored 60 nakladnika iz Hrvatske, sudjelovala je i mostarska nakladnička kuća „Školska naklada“. Više od 600 ravnatelja i učitelja iz Bosne i Hercegovine posjetilo je Split kako bi otkrili nove trendove, nazočili promocijama i upoznali se s mnogim autorima i književnicima.

Sajam su, u organizaciji Školske naklade d.o.o. Mostar, posjetili prosvjetni djelatnici škola Županije Središnja Bosna, Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegbosanske županije, te Općine Žepče.

Pripremljene su i održane edukativne radionice za učitelje razredne i predmetne nastave s predstavljanjem novih metoda u stručno-pedagoškoj izobrazbi. Riječ je o projektu digitalnih udžbenika prilagođenih potrebama hrvatskog školskog sustava u BiH.

Nakon radionica u organizaciji Školske naklade d.o.o. Mostar i matične kuće Školske knjige d.d. Zagreb, posjetitelji su prošetali Festivalom i uživali u brojnim ponuđenim naslovima, kao i u ljepotama  najvećeg grada u Dalmaciji.

Sajam je ponudio svo bogatstvo hrvatske književne i knjižne scene. Bogatstvo koje opstaje unatoč svim problemima s kojima je suočeno. Problemi s kojima se nakladnici susreću ovih su pet dana bili potisnuti u drugi plan, a uživalo se u književnim druženjima i knjizi, kojom se uljepšala svakodnevica te životi onih s kojima su se te riječi, misli i ideje podijelili.

Organizator Mediteranskog festivala knjige u Splitu je Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, a tijekom petodnevne manifestacije održali su se susreti s autorima, promocije novih naslova i panel rasprave, kao i zanimljivi program za najmlađe.

Vezani članci
Školski portal: Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

… Marka ODAKA i Franje TAKAČA s ministrima obrazovanja, znanosti,…

Školski portal: Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta hoda od naše škole.…

Školski portal: Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena, energije i strpljenja za…

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta…

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena,…

Tableti su njima mašta, a u srcu su Silicijske doline

Tableti su njima mašta, a u srcu su Silicijske doline

U srcu Silicijske doline postoji škola…

Postanak Zemljine atmosfere

Postanak Zemljine atmosfere

U svemiru ima najviše vodika i…