Mediteranski festival knjige u Splitu

petak, 12. svibnja 2017.

Školska naklada d.o.o. Mostar: Predstavljeni digitalni udžbenici

Prvi Mediteranski festival knjige otvorio je svoja vrata u Splitu za sve zaljubljenike u pisanu riječ.

Knjige ostaju u sjećanju, vode nas tamo gdje nikada nismo bili, pričaju nam razne priče i iskustva, te nas intelektualno obogaćuju. Uz njih je lakše kročiti životom.

Splitski Festival ponudio je naslove iz svih oblasti i za svakoga. Desetine tisuća novih i starih knjiga, raznolikih boja i oblika, stotine autora i posjetitelja, petodnevni je Festival učinio središtem Jadrana.

U vrijeme kada ljudi sve manje pažnju posvećuju knjizi, odlučili smo knjige donijeti njima. Pravi ljubitelji literature žele svoje omiljeno štivo čitati držeći ga u ruci, a ne putem interneta. Zbog njih smo ovdje, kao i zbog ukazivanja na važnost čitanja“, kazali su iz organizacije.

Na prvom Mediteranskom festivalu knjige, pored 60 nakladnika iz Hrvatske, sudjelovala je i mostarska nakladnička kuća „Školska naklada“. Više od 600 ravnatelja i učitelja iz Bosne i Hercegovine posjetilo je Split kako bi otkrili nove trendove, nazočili promocijama i upoznali se s mnogim autorima i književnicima.

Sajam su, u organizaciji Školske naklade d.o.o. Mostar, posjetili prosvjetni djelatnici škola Županije Središnja Bosna, Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegbosanske županije, te Općine Žepče.

Pripremljene su i održane edukativne radionice za učitelje razredne i predmetne nastave s predstavljanjem novih metoda u stručno-pedagoškoj izobrazbi. Riječ je o projektu digitalnih udžbenika prilagođenih potrebama hrvatskog školskog sustava u BiH.

Nakon radionica u organizaciji Školske naklade d.o.o. Mostar i matične kuće Školske knjige d.d. Zagreb, posjetitelji su prošetali Festivalom i uživali u brojnim ponuđenim naslovima, kao i u ljepotama  najvećeg grada u Dalmaciji.

Sajam je ponudio svo bogatstvo hrvatske književne i knjižne scene. Bogatstvo koje opstaje unatoč svim problemima s kojima je suočeno. Problemi s kojima se nakladnici susreću ovih su pet dana bili potisnuti u drugi plan, a uživalo se u književnim druženjima i knjizi, kojom se uljepšala svakodnevica te životi onih s kojima su se te riječi, misli i ideje podijelili.

Organizator Mediteranskog festivala knjige u Splitu je Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, a tijekom petodnevne manifestacije održali su se susreti s autorima, promocije novih naslova i panel rasprave, kao i zanimljivi program za najmlađe.

Vezani članci
Školski portal: Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

… Marka ODAKA i Franje TAKAČA s ministrima obrazovanja, znanosti,…

Školski portal: Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta hoda od naše škole.…

Školski portal: Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena, energije i strpljenja za…

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta…

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena,…

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Vi znate kako upravljati ponašanjem, kako…

Postanak Zemljine atmosfere

Postanak Zemljine atmosfere

U svemiru ima najviše vodika i…