Kako se nositi sa životnim problemima?

ponedjeljak, 30. svibnja 2016.
Kako se nositi sa životnim problemima?

Koliko ste se često osjećali sretno i zadovoljno, a zatim vas je odjednom život 'lupio po licu'? Svi mi imamo probleme, a istina je da problemi nikada neće potpuno nestati. Oni će samo promijeniti oblik.

Ponekad se borimo s zdravstvenim problemima, ponekad nam nedostaje novaca, a ponekad imamo ljubavnih problema. To je ujedno prokletstvo i blagoslov života. Ipak, ne morate patiti zbog toga što nije sve savršeno u vašem životu.

Ništa ne postaje problem tako dugo dok vi nešto ne označite kao problem. Vjerojatno ste primijetili da različiti ljudi imaju različita mišljenja o tome što su problemi, te koliko pažnje treba pridati nekom problemu. To znači da problemi postoje u našim glavama i da ih mi sami stvaramo, definiramo i bojimo ih se.

Tajna suočavanja s životnim problemima je u shvaćanju da su oni iluzije naše mašte. Iako ih osjećamo kao stvarne.

Život će uvijek stvarati „probleme,“ a način na koji se treba nositi s njima je da ih jednostavno ostavimo na miru. Ne morate pokušavati opsesivno analizirati ili shvatiti svoje probleme. Pustite neka se oni sami riješe. Što se više trudite, tim više dolijevate ulje na vatru i postajete sve ogorčeniji.

To također ne znači da ste prestali rješavati neki problem, već da ste se prestali opsesivno brinuti i potpomagati tjeskobu koju osjećate.

Kako se prestati brinuti?

Možete prestati ako jednostavno ostanete prisutni i prisebni u sadašnjem trenutku i ostavite stvari onakvima kakve jesu. To može biti ekstremno teško ako se suočite s problemom koji vam je važan, ali kroz ovakve velike probleme događaju se i najveće promjene.

Zašto je život tako težak?

Život se može činiti teškim s vremena na vrijeme, ali upravo kroz te teške trenutke mi rastemo kao ljudska bića. To je možda neugodno, ali to je život. Život ima svoje uspone i padove kroz koje svi mi moramo proći, stoga je možda najbolje da što prije naučite kako se nositi s padovima. Što se budete lakše nosili s životnim problemima, tim ćete više uživate u darovima života.

Zaključak

Većinu životnih problema stvaramo upravo mi sami. Problemi su događaji u našim životima, ali mi od njih pravimo osobne bitke i osjećamo se uvrijeđenima i povrijeđenima kad nešto ne krene onako kako smo zamislili.

Ovakav način razmišljanja samo je navika koju je većina nas razvila tijekom svog života, što znači da je možemo i mijenjati. Ali promjena počinje sa svjesnošću. Budite dobri prema sebi, uživajte i u dobrim i u lošim trenucima.

Vezani članci
Školski portal: Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

Sveučilište u Mostaru školama nudi platformu za održavanje nastave

… Marka ODAKA i Franje TAKAČA s ministrima obrazovanja, znanosti,…

Školski portal: Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta hoda od naše škole.…

Školski portal: Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena, energije i strpljenja za…

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Na tržnici se zaista može naučiti mnogo toga

Nalazi se na samo pet minuta…

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

Učitelj u borbi protiv iscrpljenosti

…da mi pomažu sačuvati mrvicu vremena,…

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Što se događa kad učenici koriste tehnologiju bolje od učitelja?

Vi znate kako upravljati ponašanjem, kako…

Postanak Zemljine atmosfere

Postanak Zemljine atmosfere

U svemiru ima najviše vodika i…